Mer om sökning

Biotermgruppens material – termer, förkortningar och svar på frågor – är lagrat i och söks genom Termado. Termado är ett terminologihanteringssystem som utvecklats av CNet Svenska AB. Samma system används av Svenska datatermgruppen och Byggtermbanken.

Eftersom materialet finns i Termado öppnas en ny flik (eller sida beroende på dina inställningar) i webbläsaren när du skriver in ett ord i sökrutan och klickar på SÖK.

När du använder sökrutan visas en lista med förslag på sökord. På så vis kan du snabbare se och välja relevanta sökordsalternativ. Ord med blå färg (eller föregångna av symbolen T) hänvisar till regelrätta termposter. Ord med orange färg (eller föregångna av symbolen ?) hänvisar till svar på frågor som ställts till gruppen.

På den nya fliken eller sidan, som öppnas när du söker, kan du förfina din sökning ytterligare:

  • Genom att välja ett filter (T eller ?) kan du begränsa sökningen till ”bara termer” eller ”bara frågor & svar”.
  • Det finns inget språkfilter utan sökningen görs på både svenska och engelska. Träff på en engelsk term ger en länk till motsvarande svenska huvudterm.
  • Mer information om sökningen får du om du klickar på symbolen i till höger om sökrutan.

Hittar du inte svaret på din fråga? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan! Glöm inte att skicka med ett sammanhang där det framgår hur termen används; det gör det lättare för oss att svara. Hör också av dig direkt om det uppstår något fel vid sökningen, så att den t.ex. bara ger tomma poster.

Frågan gäller:
svensk motsvarighetdefinitionskrivregler